Azoren beste reistijd

Wie graag op vakantie wil naar de Azoren, is natuurlijk benieuwd naar de beste tijd om naar de Azoren te reizen. In welke maanden kan je het beste naar de Azoren gaan? Wij hebben het antwoord op je vraag!

De beste tijd om naar de Azoren te reizen kan per persoon verschillen. Zo is de beste reistijd afhankelijk van de dingen die je graag wil doen op jouw vakantie naar de Azoren. Ben je van plan om er een actieve wandel- of fietsvakantie van te maken? Dan kan je gedurende het hele jaar terecht op dit prachtige eiland. Lig jij liever van het zonnetje te genieten op één van de vele stranden? Dan is de beste rijstijd voor de Azoren: mei t/m september.
Azoren hoogseizoen

Wanneer is het hoogseizoen in de Azoren? Dit is iets dat veel toeristen zich afvragen. Een groot voordeel van de Azoren is dat de eilanden géén heel druk hoogseizoen kennen. In de maanden juni, juli en augustus is het vaak wat drukker dan in de andere maanden op de eilanden. Dit merk je vooral aan de kustgebieden van de grotere eilanden, als São Miguel. Een groot voordeel van de drukkere zomermaanden is dat er in deze tijd ook meer excursies aangeboden worden. Zo kan je mee op walvisexcursie of kan je heerlijk genieten van een excursie door de prachtige natuur van de Azoren.

De drukte valt gelukkig, zelfs in de populaire zomermaanden, reuze mee en kun je ook in deze maanden lekker in alle rust van de prachtige natuur en het heerlijke weer genieten!

Tips rondreizen Azoren

Wil jij graag alle eilanden van de Azoren ontdekken tijdens jouw vakantie? Of wil je graag weten wat het mooiste eiland van de Azoren is? Wij hebben het antwoord voor je!

Wie alle eilanden wil ontdekken tijdens zijn of haar reis naar de Azoren, kan het beste een rondreis maken. Dit wordt ook wel eilandhoppen genoemd. Dit kan zowel met een klein vliegtuigje, als per boot. Ga je voor het eerst naar de Azoren? Dan is het zeker aan te raden om een pakketreis te boeken. Zo weet je zeker dat het vervoer en de accommodaties tot in de puntjes geregeld zijn!

Wil jij de mooiste plekjes van ieder eiland ontdekken? Dan is het zeker aan te raden om een auto te huren. Een eiland dat zich hier zeer goed voor leent, is São Miguel. Dit is het grootste eiland van de eilandengroep. Met een huurauto kan je op een gemakkelijke manier het hele eiland ontdekken!

Bekijk de voordeligste vakanties naar de Azoren!

Voordelig op vakantie

Voor wie niet al veel te besteden heeft maar er toch graag eventjes snel tussenuit wil is een voordelige vakantie naar de Azoren de ideale oplossing. Tijdens een vakantie naar dit prachtige gebied kom je helemaal tot rust. Zo kan je heerlijk relaxen aan het strand, of op avontuur in de prachtige natuur van deze eilanden. Wie zo goedkoop mogelijk naar de Azoren wil reizen, kan het beste een last minute deal naar de Azoren boeken. Met een last minute vakantie en je vaak goedkoper uit dan bij een normaal ticket. Zo houd je meer geld over voor een luxe hotel en heerlijke hapjes en drankjes. De hotels op de Azoren zijn er in allerlei soorten en maten en vaak ook in combinatie met je last minute ticket naar de Azoren te boeken.

Impressie van de Azoren