Azoren Eilandhoppen

Alle eilanden die je moet zien!

De Azoren zijn de perfecte vakantiebestemming voor mensen die van natuur, cultuur, ontspanning en avontuur houden! De natuur op deze eilanden is echt uniek. Niet zo gek dus dat meerdere Azoren eilanden op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan! Vóórdat je deze prachtige eilanden kan bezoeken moet je natuurlijk eerst een eindje vliegen. Ga jij op vakantie naar de Azoren? Dan kan je deze vliegtips zeker goed gebruiken!

Eilandhoppen Azoren: Waar beginnen?

Wanneer je wil eilandhoppen op de Azoren is het grootste eiland: São Miguel de beste uitvalsbasis. Dit eiland heeft namelijk ook het grootste vliegveld, waarvandaan dagelijks meerdere vluchten naar de andere eilanden vertrekken. Daarnaast zijn er ook meerdere bootverbindingen vanaf São Miguel naar de andere Azoren eilanden. Vóórdat je een van de andere eilanden bezoekt raden we je aan om zeker een aantal dagen van de prachtige natuur van São Miguel te genieten! Gezien de grootte van het eiland raden we je aan om een rondreis door de natuur van het eiland te maken. Zo kan je een eerst bezoekje brengen aan Sete Cidades, de 2 prachtige kratermeren. Daarna kan je doorrijden naar Vista do Rei, waar je een prachtig uitzicht hebt over het eiland!

Van São Miguel naar Terceira

Wanneer je een aantal dagen in São Miguel geweest bent is het natuurlijk erg leuk om weer een nieuw avontuur te beleven! Een eiland dat hier zeker geschikt voor is, is Terceira. Op dit eiland ervaar je vooral de prachtige cultuur van de Azoren. Een plaats die zeker op je lijstje moet staan is Angra do Heroísma, de hoofdstad van Terceira. Deze stad heeft een prachtige haven en historische kleurrijke architectuur. Deze stad staat dan ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Ben jij een échte liefhebber van duiken? Dan is dit eiland ook zeker een must see voor jou! Terceira heeft namelijk een prachtig duikgebied, waar je langs 2 scheepswrakken kan zwemmen! Houd je meer van ontspannen aan het strand? Dan is de kustplaats: Praia da Vitoria the place to be voor jou!

Van Terceira naar São Jorge

Vanaf Terceira is er een snelle bootverbinding naar São Jorge. Dit eiland staat bekend als een waar wandelaarsparadijs. Op dit eiland staat de natuur echt centraal. Grote steden en badplaatsen kom je hier dan ook niet tegen. Degenen die van rust en ontspanning houden zullen zich zeker thuis voelen op dit prachtige groene eiland!

Van São Jorge naar Pico

Het eiland Pico is het op één na grootste eiland van de Azoren. Op dit prachtige eiland is er dan ook voor ieder wat wils. Zo zijn er meerdere badplaatsen met prachtige stranden op dit eiland te bewonderen. Daarnaast staat Pico bekend om haar indrukwekkende wijnlandschap! Als jij een échte wijnliefhebber bent, mag een bezoekje aan dit wijnlandschap dan ook zeker niet ontbreken! Dit wijnlandschap van bijna 1000 hectare is bovendien ook opgenomen in de UNESCO-wereldergoedlijst. Des te meer reden dus voor een bezoekje aan dit gebied!

Eilandhoppen Azoren

Wil jij graag op vakantie naar de Azoren? Dan moet je deze eilanden zeker een keertje gezien hebben! Om ervoor te zorgen dat jouw rondreis door de Azoren goed geregeld is, raden we je aan om je vakantie van tevoren goed te plannen! Zo is het handig om jouw reis naar de Azoren zeker een aantal maanden van tevoren te boeken. Daarnaast is het boeken van alle accommodaties ook zeker aan te raden! Zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ten slotte adviseren we je om gebruik te maken van een huurauto als je op het eiland São Miguel bent. Op deze manier kan je de mooiste plekjes van het eiland bezichtigen! Wil je graag weten wanneer je het beste naar de Azoren kan gaan? De beste tijd om de Azoren te bezoeken is in het voorjaar en het najaar!