De mooiste stranden!

De mooiste stranden van de Azoren

Wie van zon, zee en prachtige stranden houdt voelt zich zeker helemaal thuis op de Azoren! Naast de prachtige wilde natuur, vind je ook de meest prachtige stranden op deze eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Dankzij de vroege zonsopkomst en de late zonsondergang kan je de hele dag genieten van het aangename vakantiezonnetje!

Het eiland van de stranden: Santa Maria

Wie graag aan het strand ligt moet zeker een bezoekje brengen aan het eiland Santa Maria. Op dit eiland vind je namelijk de mooiste stranden van de Azoren. Op Santa Maria kom je zowel zwarte stranden, als witte stranden tegen. Deze witte stranden zijn erg zeldzaam op de Azoren, en vind je met name op Santa Maria. Hierdoor is het eiland al jaren erg populair onder zonneaanbidders! De twee mooiste stranden van Santa Maria zijn: Praia Formosa en Sao Lourenco.

Zwarte stranden

Over het algemeen kom je vooral veel zwarte stranden tegen op de Azoren. Dit komt vanwege de vulkanische grond van de eilanden. Hoewel deze stranden iets minder geschikt zijn om op te zonnen, zijn ze wel perfect voor een prachtige vakantiefoto. De combinatie van het gitzwarte strand, de helderblauwe zee en de groene natuur van de Azoren is er één uit duizenden! Een aantal prachtige vulkanische stranden zijn:

Praia Moinhos

Dit strand vind je in het noorden van São Miguel. Dit zwarte strand wordt omringd door begen, groen en prachtige blauwpaarse bloemen.

Praia do Almoxarife

Dit prachtige kiezelstrand ligt op het eiland Faial. Wanneer je op het strand staat, kijkend naar de Atlantische Oceaan, zie je rechts van je een prachtige groene heuvel. Hierop staan een paar kleine pittoreske huisjes, die een échte vakantiesfeer met zich meebrengen!

Praia Grande

Een van de langste zandstranden op de Azoren is Praia Grande, wat groot strand betekent. Dit strand ligt bij de badplaats: Praia da Vitória. Het is één van de weinige zandstranden op de Azoren, waardoor het hier in het hoogseizoen erg druk kan worden!