Vliegtijden en -tips voor de Azoren

Wij geven tips voor jouw vlucht!

De Azoren zijn de perfecte vakantiebestemming voor mensen die van natuur, cultuur, ontspanning en avontuur houden! De natuur op deze eilanden is echt uniek. Niet zo gek dus dat meerdere Azoreneilanden op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan! Vóórdat je deze prachtige eilanden kan bezoeken moet je natuurlijk eerst een eindje vleigen. Ga jij op vakantie naar de Azoren? Dan kan je deze vliegtips zeker goed gebruiken!

Vluchtduur: Hoelang is het vliegen naar de Azoren?

Ga je met het vliegtuig naar de Azoren? Dan kan je een vluchtduur van ongeveer 4 uur verwachten. De meeste vluchten naar de Azoren vertrekken vanuit Amsterdam. Deze vluchten hebben vaak een tussenstop in Lissabon, Portugal. Er zijn enkele reisorganisaties die wél in één keer naar de Azoren vliegen, als Arke. Dit is natuurlijk wel een stuk fijner! Ben je benieuwd naar het aanbod aan vliegtickets naar de Azoren? Kijk dan hier!

De beste vliegtips

Er zijn niet veel mensen die de vliegreis het leukste onderdeel van hun vakantie vinden. Om deze reis tóch een beetje aangenamer te maken hebben we de beste tips voor je verzameld!

 • Kleed je in laagjes
  Wanneer je al vaker hebt gevlogen herken je het wel. Wanneer je het vliegtuig instapt is het bloedheet. Mensen om je heen beginnen uit wanhoop al met de instructiekaart wapperen. Een kwartiertje later gaat eindelijk de airco aan, lekker! Weer een kwartiertje later is het opeens maar 18 °C en zit je te klappertanden van de kou. Kortom: de temperatuur in het vliegtuig is nooit goed. Om hier goed op voorbereid te zijn kan je het beste laagjes aantrekken. Doe bijvoorbeeld een t-shirt aan en stop een vest in je tas!
 • Oorpijn tijdens landen
  Heb jij ook zo’n pijn aan je oren als je gaat landen? Vaak helpt het om te gapen, kauwen of slikken. Helpt dit ook niet? Dan komt deze tip van stewardessen goed van pas: gebruik neusspray vóórdat je opstijgt. Zo ontstaat er minder druk in je oren!
 • Download je favoriete serie
  Een superhandig middel om de tijd te doden is het kijken van series! Gelukkig zijn de meeste Netflix series gewoon te downloaden, zodat je ze lekker in het vliegtuig kunt bingewatchen!
 • Nekkussentje
  Je kent het wel: hoe je ook gaat zitten in het vliegtuig, je zit maar niet lekker. Gelukkig is óók hier een oplossing voor: een nekkussentje. Ze zijn er in alle soorten en maten, dus een geschikte vinden is hartstikke gemakkelijk!