Vliegtijden en vliegtips voor de Azoren

Vliegen vervelend? Niet met deze tips!

De Azoren zijn de perfecte vakantiebestemming voor mensen die van natuur, cultuur, ontspanning en avontuur houden! De natuur op deze eilanden is echt uniek. Niet zo gek dus dat meerdere Azoreneilanden op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan! Vóórdat je deze prachtige eilanden kan bezoeken moet je natuurlijk eerst een eindje vliegen. Lees daarom snel verder voor handige tips!

Hoe lang is het vliegen?

De Azoren zijn het makkelijkst bereikbaar per vliegtuig. Je kunt ongeveer een vluchtduur van 4 uur verwachten. De meeste vluchten naar de Azoren vertrekken vanuit Amsterdam. Deze hebben vaak een tussenstop in Lissabon, Portugal. Er zijn enkele reisorganisaties die wél in één keer naar de eilandengroep vliegen, zoals bijvoorbeeld Arke. Dit is natuurlijk wel een stuk fijner! Ben je benieuwd naar het aanbod van vliegtickets? Kijk dan hier!

Handig om te weten!

Er zijn niet veel mensen die de vliegreis het leukste onderdeel van hun vakantie vinden. Om deze reis tóch een beetje aangenamer te maken hebben we de beste tips voor je verzameld!

 • Kleed je in laagjes
  Wanneer je al vaker hebt gevlogen herken je het wel. Wanneer je het vliegtuig instapt is het bloedheet. Mensen om je heen beginnen uit wanhoop al met de instructiekaart wapperen. Een kwartiertje later gaat eindelijk de airco aan, lekker! Weer een kwartiertje later is het opeens maar 18 °C en zit je te klappertanden van de kou. Kortom: de temperatuur in het vliegtuig is nooit goed. Om hier goed op voorbereid te zijn kan je het beste laagjes aantrekken. Doe bijvoorbeeld een t-shirt aan en stop een vest in je tas! Zo kun je wat uitdoen als het warm is, en wat aandoen als het koud is.
 • Oorpijn tijdens landen
  Heb jij ook zo’n pijn aan je oren als je gaat landen? Vaak helpt het om te gapen, kauwen of slikken. Neem daarom zuurtjes mee, of dropjes! Helpt dit ook niet? Dan komt deze tip van stewardessen goed van pas: gebruik neusspray vóórdat je opstijgt. Zo ontstaat er minder druk in je oren!
 • Download je favoriete serie
  Een superhandig middel om de tijd te doden is het kijken van series! Gelukkig zijn de meeste Netflix series gewoon te downloaden, zodat je ze lekker in het vliegtuig kunt bingewatchen. Dit is dus eigenlijk wel een voordeel aan vliegen: eindelijk tijd voor je favoriete series!
 • Nekkussentje
  Je kent het wel: hoe je ook gaat zitten in het vliegtuig, je zit maar niet lekker. Gelukkig is óók hier een oplossing voor: een nekkussentje. Ze zijn er in alle soorten en maten, dus een geschikte vinden is hartstikke makkelijk! Kan je meteen heerlijk bijslapen als je klaar bent met je series.
 • Eten en drinken
  Neem zelf eten en drinken mee in het vliegtuig. Als je na de gate een flesje water koopt, is dit nog altijd goedkoper dan in het vliegtuig zelf! Ook mag je gewoon koekjes, snoepjes en brood meenemen. Veel handiger én vaak ook lekkerder dan dat kant en klare vliegtuigeten.

Vakantie naar Azoren?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Azoren. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Azoren!