Een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten

Ben je geïnteresseerd om eens een kijkje buiten Europa te nemen, en het Midden Oosten te bezoeken? Dan is een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten wellicht iets voor jou. Dit land dat bestaat uit zeven emiraten, is niet alleen rijk aan olie, maar ook aan prachtige bezienswaardigheden. Ben jij benieuwd naar wat dit land jou te bieden heeft, lees dan gauw dit artikel verder en bezoek de VAE met FTI reizen!

Natuur

Je zou absoluut een bezoek moeten brengen aan de goudgele zandduinen van de woestijn van Dubai. Verder zou je een rit door het prachtige Al Hajar gebergte, gelegen in Omen, kunnen maken. In dit gebergte vind je oase’s en oude traditionele bergdorpjes. Als je graag van de zee wilt genieten, kun je het prachtige strand Saadiyat Beach, dat te vinden is in Abu Dhabi. Hier kun je heerlijk zwemmen en zonnebaden op de bedjes. Let wel op dat je je goed insmeert tegen de felle zon! Tot slot is het Jubail Mangrove Park ook een erg mooi natuurgebied om te bezoeken. Hier kun je genieten van het uitzicht op prachtige mangrove bossen die groeien in de zee.

Cultuur

In de Verenigde Arabische Emiraten is een islamitisch land en hier zijn dan ook meerdere moskeeën te bezichtigen. De Jumeirah Moskee is bijvoorbeeld een prachtige moskee die te vinden is in Dubai. Deze moskee is tevens een van de mooiste moskeeën die het land te bieden heeft! Zeker een bezoekje waard dus. Een andere, indrukwekkende architectonische bezienswaardigheid, is de Qasr Al Watan in Abu Dhabi. Dit is het presidentiële paleis van het land en is ook van binnen te bezichtigen.

Activiteiten

In de woestijn van Dubai zijn er verschillende activiteiten waar je aan deel kunt nemen. Zo kun je bijvoorbeeld rijden op een kameel, maar kun je ook de spanning er in brengen door een safari door de gouden zandduinen te maken. Wil jij voor een andere bijzondere en rustige ervaring gaan, dan kun je fietsen over het Al Qudra Cycle Path, te vinden in Dubai, dat rechtstreeks door de woestijn loopt. Verder is het ook echt een aanrader om te gaan kajakken in Hatta, bij de Hatta Water Dam. Hier kun je lekker peddelen en tegelijkertijd genieten van de prachtige rotsen die het water omcirkelen.

Zo heeft dit land haar bezoekers op verschillende interessegebieden veel te bieden, en is er voor iedereen wel iets moois te beleven. Hoewel de Verenigde Arabische Emiraten een sterk verstedelijkt gebied is, kun je hier ook zeker genieten van prachtige natuur. Qua zijn er verschillende bezienswaardigheden om te bezoeken, waarbij de Jumeirah Moskee slecht één voorbeeld is. Aan activiteiten heeft het land ook genoeg en kan je bijvoorbeeld lekker scheuren door de zandduinen van de woestijn van Dubai.