De eilanden van de Azoren

Alle eilanden van de Azoren

De Azoren zijn één van de meest prachtige vakantiebestemmingen ter wereld. Het prachtige gebied, dat tot Portugal behoort, bestaat uit 9 eilanden. Deze 9 eilanden liggen middenin de Atlantische Oceaan, op zo’n 1400 kilometer van de kust van Portugal. De eilandengroep, die in de vijftiende eeuw ontdekt werd, behoort vandaag de dag tot de meest geliefde vakantiebestemming van zonaanbidders en cultuurliefhebbers. En dat is ook niet zo gek! De prachtige Azoren hebben namelijk ontzettend veel te bieden. Wil jij meer te weten komen over alle eilanden? Lees dan zeker even verder!

São Miguel

São Miguel is het grootste eilanden van de Azoren en staat ook wel bekend als het Groene Eiland. Deze naam heeft het eiland te danken aan haar prachtige groene natuur. São Miguel is bijna 800 km² groot en telt ongeveer 140.000 inwoners. De meeste daarvan wonen in de hoofdstad van het eiland: Ponta Delgada. In deze stad vind je ook het vliegveld van São Miguel. Vanaf hier vlieg je gemakkelijk naar Europa of Amerika! De Azoren liggen namelijk precies tussen het Amerikaanse en Europese continent in. Ben jij een natuurliefhebber? Dan moet je Sete Cidades zeker een bezoekje brengen! Dit is een groot kratermeer, dat bestaat uit een groen en blauw deel. Hierdoor lijkt het meer ogenschijnlijk twee meren, maar het is er maar één!

Pico

Het op één na grootste eiland van de Azoren is Pico. Hier vind je het hoogste punt van de eilandengroep. Het eiland dankt haar naam dan ook aan deze hoge vulkaan. Pico betekent namelijk bergpiek. Ben jij een wijnliefhebber? Dan is een bezoekje aan dit eiland zeker de moeite waard! Pico heeft een wijnlandschap van bijna 1000 hectare, dat zelfs op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat!

Faial

Dit eiland wordt gedomineerd door de caldeira van de vulkaan Cabeço Gordo. Op deze vulkaan groeien veel jeneverbesstruiken, cederbomen, varens en mossen. Een mooi zicht dus! De hoofdstad van dit eiland is Horta. Deze stad diende vroeger als belangrijke tussenstop voor reizigers tussen Europa en Amerika. De haven van Horta staat bekend om de prachtige schilderingen die je er kunt bezichtigen!

Terceira

Terceira is het meest dichtbevolkte eiland in de Azoren. Daarnaast wordt dit eiland ook het vaakst bezocht door toeristen. Terceira is vooral erg geliefd onder wandelaars, vanwege haar prachtige wandelroutes door de bergen. De hoofstad van Terceira: Angra do Heroísmo staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Angra do Heroísmo betekent letterlijk ‘’Baai van het Heldendom’’. Deze naam kreeg de hoofdstad naar aanleiding van de strijd die door de Azorianen werd gevoerd tegen koning Miguel van Portugal in 1828.

Flores

Flores staat bekend om haar vele watervallen. Wie wel eens in Flores geweest is, zal zich het rustgevende geruis van de watervallen zeker herinneren. Flores betekent ‘’bloemen’’ in het Portugees. Deze naam dankt het eiland aan haar prachtige bloemenvelden. De bloem die het vaakst voorkomt is de blauwe Hortensia. Door de grote hoeveelheid van deze bloemen wordt de natuur van Flores gedomineerd door een prachtige paarsblauwe gloed.

São Jorge

São Jorge ligt in het midden van de Azoren op zo’n 15 kilometer van het eiland Pico. Het eiland is ruim 50 kilometer lang en 8 kilometer breed. Hierdoor heeft het eiland een uitgestrekte vorm. Met 1050 meter is Pico da Esperança het hoogste punt van dit eiland. São Jorge staat vooral bekend om haar bijzondere landtongen, ook wel fajàs genoemd. Daarnaast wordt overal op het eiland kaas gemaakt, die erg lekker is!

Santa Maria

Santa Maria is een van de kleinste eilanden van de Azoren. Het eiland, dat 5500 inwoners telt, heeft een oppervlakte van iets minder dan 100 km². Dit eiland heeft 2 prachtige zandstranden, die uitermate geschikt zijn om de hele dag heerlijk te aan relaxen en te genieten van het aangename zonnetje! Het heerlijke klimaat van de Azoren helpt hier ook een handje bij! Het is namelijk het hele jaar door aangenaam warm op de Azoren. In de zomer liggen de temperaturen vaak rond de 25 °C. In de winter is het iets frisser met 19 °C.

Corvo

Corvo is het kleinste eiland van de Azoren, met een oppervlakte van slechts 17 km². Dit eiland ligt ten westen van de Azoren, waardoor Corvo niet op het Europese continent ligt, maar op het Amerikaanse continent. Het enige plaatsje op het eiland is Vila Nova do Corvo. Hier woont bijna de hele bevolking van het eiland. In dit dorpje ligt het enige vliegveld van het eiland: Corvo Airport. Vanaf dit kleine vliegveld vlieg je gemakkelijk naar Flores. Vanuit Flores kun je weer doorvliegen naar één van de andere eilanden. Naast deze vliegtuigverbinding kun je ook makkelijk met de boot naar Flores.

Graciosa

Graciosa ligt in het centrale deel van de Azoren en heeft een oppervlakte van 61 km². Op dit prachtige eiland wonen ongeveer 5000 mensen. Net als op de andere Azoreneilanden wordt hier Portugees gesproken en kan je hier gewoon met de Euro betalen! Graciosa staat vooral bekend om de talloze witte huisjes en de prachtige lagunes.

Vakantie naar Azoren?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Azoren. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Azoren!