Het Weer op de Azoren

Het weer op de Azoren is in de zomermaanden zeer aangenaam! Niet zo gek dus, dat dit de meest populaire tijd is om deze eilanden een bezoekje te brengen. Kenmerkend aan het weer op de Azoren is de wisselvalligheid. Zo kan je in één dag wel 4 verschillende weersverschijnselen meemaken. Ga je op vakantie naar de Azoren? Zorg er dan voor dat je genoeg kleding meeneemt voor alle weersomstandigheden. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan!

De beste reisperiode voor een vakantie op de Azoren loopt van mei tot september.

Azoren klimaat

De Azoren kennen een gemiddeld zeeklimaat, dat onder sterke invloed staat van de warme golfstroom. Het weer wordt gekenmerkt door redelijk constante temperaturen variërend tussen de 14.0 ºC en de 25.0 ºC. De maand waarin je het warmste weer kunt verwachten is augustus, met temperaturen rond de 20 ºC. De watertemperatuur bedraagt gemiddeld 20 ºC, wisselend tussen 16.0 ºC en de 22.0 ºC.

De luchtvochtigheid op de Azoren is hoog. Dat maakt de natuur prachtig groen, maar brengt ook af en toe een buitje met zich mee. In de zomermaanden maak je de minste kans op regen, en in de winter valt het meeste.
Azoren
18°
half bewolkt
Luchtvochtigheid: 82%
Windkracht: 9m/s WZW
Max 18 • Min 18
19°
Ma
19°
Di
20°
Wo
20°
Do
Weer in OpenWeatherMap