De hotels

in de Azoren

Praktische Informatie

Taal

De officiële taal op de Azoren is Portugees, daarnaast spreken de inwoners van de Azoren een eigen dialect. Vooral de jongere generaties kunnen ook Engels en Frans spreken en begrijpen.

Geld

De banken op de Azoren zijn 5 dagen per week geopend van 8:30 tot 15:00. De officiële valuta van de Azoren is de Euro. Bij de grotere winkels, hotels en restaurants kun je terecht met creditcards en travellercheques.

Prijzen

Het is gebruikelijk om in de horeca ongeveer 5% fooi te geven. Het prijsniveau op de Azoren ligt gemiddeld lager dan die in Nederland. Afdingen gebeurt met name op de markten.
Gezondheid

Voor een vakantie op de Azoren heb je geen inentingen nodig. De kwaliteit van de gezondheidszorg op de Azoren is goed. In de groetere steden, zoals Ponta Delgada, Horta en Angra do Heroismo zijn grote, moderne ziekenhuizen. Elk eiland beschikt over een gezondheidscentrum en meerder apotheken. Het alarmnummer op de Azoren is 115. Wanneer je rekening moet houden met een lichamelijke beperking, informeer vooraf goed wat de voorzieningen zijn in hotels en dergelijke, omdat het reizen met een beperking op de Azoren erg lastig kan zijn.

Douane

Voor een vakantie op de Azoren moet je beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort, er gelden op de Azoren dezelfde douaneregels als in het overige deel van Europa. Een visum is niet noodzakelijk. Wanneer je van plan bent langer te blijven dan 3 maanden, dien je een verblijfsvergunning aan te vragen. Let op: het is niet toegestaan souvenirs afkomstig uit de zee mee te nemen!

Overnachtingen

Op de Azoren zijn vele hotels te vinden in alle prijscategorieën. Vooral op São Miguel en Santa Maria is het aanbod groot. Naast hotelovernachtingen, kun je op de Azoren ook kamperen of een vakantiebungalow huren. Zie voor uitgebreide informatie: hotels op de Azoren.

Vervoer

Het openbaar vervoer op de negen eilanden van de Azoren is minder goed geregeld dan in Nederland, maar er zijn wel busverbindingen op alle eilanden afgezien van Corvo. Op elk eiland kan je gebruikmaken van taxi’s, en kun je auto’s huren.