Azoren: de minder bekende eilanden

Ontdek de kleinere eilanden!

Als je op Google zoekt naar de Azoren vind je al gauw veel informatie over São Miguel, Pico en Terceira. Logisch, want dit zijn de meest bekende eilanden. Toch zijn de kleinere eilanden ook zeker de moeite waard. Daarom lichten we in dit blog juist deze eilanden uit!  

Corvo

Dit is het allerkleinste eiland van de Azoren. Corvo is dan ook alleen bereikbaar per boot of vliegtuig vanuit Flores. Voor de echte avonturiers is dit misschien wel het interessantste eiland. Naast mooie natuur heb je er namelijk niet veel bezienswaardigheden of steden. Het grootste – en tevens enige – plaatsje is Vila Nova do Corvo. Hier wonen ook ongeveer alle 450 inwoners. Dit maakt van Corvo dan ook een perfect eiland om de Robinson Crusoë uit te hangen en je op een onbewoond eiland te wanen! Je kunt er een bezoekje brengen aan de caldeira, oftewel vulkaankrater, heerlijk wandelen in het Corvo Nature Park en zwemmen aan de zuidkust van het eiland. Voor meer informatie over Corvo check je onze bezienswaardighedenpagina

Graciosa

Dit eiland heet niet voor niets zo: het is één van de mooiste eilanden van de Azoren. Op Graciosa kun je een aantal historische gebouwen bezichtigen, waaronder een aantal vuurtorens, kerken en hermitages. Een ander belangrijke must see zijn de windmolens op het eiland. Deze zijn meegekomen toen onder andere Belgische mensen zich er gingen vestigen. Vanwege de vlakke structuur van het eiland is het er erg droog. Regenwolken blijven vaak niet hangen, waardoor inwoners genoodzaakt waren zich te beroepen op het verbouwen van producten die minder water nodig hadden. Ze gebruikten windmolens om de gerst te malen, en gingen daarnaast aan wijnbouw doen. De grond van Graciosa is namelijk, ondanks de droogte, erg geschikt om dingen op te verbouwen. Door de vulkaanuitbarstingen is de grond erg vruchtbaar geworden. Dé attractie van Graciosa is de furna do enxofre, een zwavelgrot met vulkanisch meer. Lees hier meer over dit bijzondere eiland! 

Santa Maria

Het derde, relatief onderbelichte, eiland in dit rijtje is Santa Maria. Vooral de inwoners van de andere eilanden gaan hier op vakantie, maar toeristen die van buiten de Azoren komen kiezen vaak voor één van de andere eilanden. Eigenlijk is dit vrij gek, want Santa Maria is het enige eiland van de Azoren met witte stranden. De bekendste zijn Praia Formosa en São Lourenço. Ook vind je er veel natuurbaden. Doordat Santa Maria het oudste eiland van de Azoren is, zijn er ook veel fossielen te bezichtigen in het informatiecentrum van D’Alberto Pombo. Op Praia Formosa kun je in augustus ook terecht voor een groot muziekfestival: Maré de Agosto. Erg leuk om naartoe te gaan! Meer weten? Kijk hier! 

Vakantie naar Azoren?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Azoren. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Azoren!

Pico Vulkaanwei