De 5 mooiste uitzichten op Azoren!

Vulkanische activiteit

De eilanden die tot de Azoren behoren zijn allemaal ontstaan door vulkanische activiteit. Dit zorgt voor heuvelachtige landschappen en adembenemende uitzichten! De eilandengroep ligt op de grens van drie tektonische platen: de Euraziatische -, Afrikaanse- en Noord-Amerikaanse plaat. Er vindt dan ook regelmatig nog een aardbeving of vulkaanuitbarsting plaats, maar deze hoeven niet altijd gevaarlijk te zijn. Ze zorgen ook voor de typerende afwisseling van moderne en historische gebouwen: als er een historisch gebouw verwoest was door een aardbeving of vulkaanuitbarsting kwam daar natuurlijk een ander, moderner gebouw voor in de plaats. De bebouwing is dus eigenlijk al een uitzicht op zich! 

Naast de bijzondere architectuur heb je op de verschillende eilanden ook een aantal hele mooie uitkijkplekken. Wij hebben de meest bijzondere voor je op een rijtje gezet.

Visto do Rei

Letterlijk vertaald betekent dit ‘het uitzicht van de koning’. Toen koning Carlos en koningin Amelia in 1901 een bezoek brachten aan de Azoren, keken ze op dit punt uit over het meer van Sete Cidades (zeven steden meer). Sindsdien heet het punt Vista do Rei, wat refereert naar dit bezoek. Het hele Sete Cidades is ontzettend mooi, dus neem vooral ook een kijkje bij het tweede punt in dit lijstje!  

Miradouro da Boca do Inferno 

Als meest bekende uitzichtpunt van de Azoren mag de Miradouro da Boca do Inferno niet ontbreken. Waarschijnlijk heb je het al eens voorbij zien komen. Zo niet: je hoeft maar te googelen op Azoren en dit uitkijkpunt zit bij één van de eerste resultaten. Een trip naar de eilandengroep is niet compleet zonder hier te zijn geweest! 

Ilha Azul  

Zo wordt het eiland Faial ook wel genoemd. Letterlijk betekent het ‘het blauwe eiland’. Als je er bent begrijp je meteen waarom: in de zomermaanden juli en augustus kleurt het eiland blauw met meterslange heggen hortensia’s. Eigenlijk is dus het hele eiland één gigantisch uitzichtpunt in deze tijd. Zeer de moeite waard om heen te gaan dus! 

Ponta do Pico 

Deze slapende vulkaan is met zijn 2351 meter hoge top het hoogste punt van de Azoren, en zelfs van heel Portugal! Je hebt niet alleen een mooi uitzicht over Pico zelf met haar oneindige lavavelden, maar ook over een deel van de andere eilanden die bij de Azoren horen. Zo kun je Sao Jorge en Faial zien, en met mooi weer ook de verder gelegen eilanden Terceira en Graciosa 

De haven van Horta 

Het bijzondere aan deze haven zijn de tekeningen die de zeilers maakten. Zij rustten uit op Faial voordat ze hun reis naar de Verenigde Staten vervolgden. De tekeningen moesten ervoor zorgen dat ze veilig de eindbestemming van hun tocht bereikten. Door deze kunstwerken krijgt de haven een heel aparte uitstraling. Ben je hier, dan is de haven een must om te bekijken! 

Vakantie naar Azoren?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Azoren. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Azoren!