Welke activiteiten zijn te doen in Volendam met de vriendengroep?

Dagje Volendam met vrienden

Staat er een uitje met de vriendengroep op de planning? Ga dan naar het pittoreske vissersdorpje Volendam. Je denkt nu wellicht: dit is toch meer iets voor ouderen? Maar niks is minder waar, Volendam is een heel gezellig dorpje waar verrassend veel spannende avonturen te beleven zijn. Je moet het alleen wel even weten! Daarom stellen we in dit blogartikel bijzonder leuke activiteiten aan je voor die je met je vriendengroep kunt ondernemen in Volendam.

Leuke activiteiten met je vriendengroep

Er zijn genoeg leuke activiteiten in Volendam te doen met je gemengde vriendengroep (mannen en vrouwen). Of je nu avontuurlijk, gezellig, gek of rustig aan wilt doen, in Volendam is het allemaal mogelijk.

Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Een bezoek aan een karaokebar? In Volendam is karaoke dé manier om een leuke avond te hebben. Er zijn verschillende karaokebars waar je terecht kunt, dus er is vast wel een plekje naar jouw smaak. Zing mee met BZN, Nick & Simon en natuurlijk Jan Smit. Welke Volendamse kaskraker is jouw favoriet?

Een rondleiding door het dorp? Volendam is niet alleen gezellig, maar ook heel historisch. Er zijn verschillende rondleidingen door het dorp die je kunt boeken, waardoor je alles te weten komt over de geschiedenis van Volendam. Ook zijn er puzzel- en speurtochten waar je geinige weetjes over Volendam leert kennen die zomaar eens van pas kunnen komen bij een quiz.

Een dagje vis vangen? Dit is echt iets unieks wat je in Volendam kunt doen. Je kunt namelijk een boot huren en zelf op visvangst gaan! Natuurlijk hoef je de vangst niet zelf op te eten, maar je kunt wel naar één van de restaurants in het dorp gaan om het te laten bereiden.

Een escape room? Ook in Volendam kennen ze escape rooms, met een spannend tintje. Jullie worden opgesloten in een heus Volendams café, de eigenaar zit achter jullie aan en jullie moeten binnen 45 minuten de code kraken. Als de vriendengroep uit meer dan 20 personen bestaat, kun je ook een escape room doen waar 2 groepen tegen elkaar strijden of juist elkaar moeten helpen om te ontsnappen.

Workshops in Volendam

Tot slot zijn er veel workshops in Volendam te boeken die heel leuk zijn. Zo kan je klompen schilderen, het Volendams dialect leren en natuurlijk cocktails shaken. De workshop Volendams dialect is een aanrader, hier leer je hoe je als een echte Volendammer kunt spreken. Een paar Volendamse uitdrukkingen passeren de revue en ook kermisliedjes worden gezongen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

macauverenigde arabische emiraten