Vakantie Azoren

De Azoren liggen op zo’n 4 uur vliegen af van Nederland. De temperaturen op de Azoren liggen in de zomer gemiddeld rond de 21° C, heerlijk voor een zonvakantie dus! Bovendien ligt de temperatuur van de zee gedurende het hele jaar tussen de 17° C en 24° C, wat een duik in het heldere zeewater zeer uitnodigend maakt. De natuur van de eilanden is bovendien prachtig: je zult je in een sprookjeswereld wanen!
De mooiste vakanties naar de Azoren

Azoren eilandhoppen

De verschillende eilanden zijn allen een bezoekje waard. Het is tijdens je verblijf dus zeker aanbevolen om te eilandhoppen! Op elk eiland vind je weer iets anders – zowel natuurliefhebbers/rustzoekers als liefhebbers van een feestje zullen een vakantie op de Azoren als succesvol ervaren. Geniet van het aanzicht van de vissers in de havens, de wilde rotsen tegenover het zachte strand en ontdek de prachtige cultuur van de eilanden. Op vrijwel elk eiland van de Azoren is mogelijk om te snorkelen of te diepzeeduiken. Bekijk de prachtige kleurrijke vissen en waterschildpadden van dichtbij!

Azoren rondreis

Wil jij alle mooie plekjes van de Azoren kunnen zien tijdens jouw vakantie naar deze eilandengroep? Dan is een rondreis zeker een aanrader! Op deze manier kom je langs de mooiste gebieden en zul je op de mooiste plekjes komen van de Azoren. Daarnaast is dit ook een superleuke manier om de cultuurverschillen tussen de verschillende eilanden te ervaren. Ga op avontuur in de vulkanische landschappen van Pico & Faial en ontdek de UNESCO-gebieden op Terceira!

Cultuurvakantie

Voor wie van cultuur houdt is een vakantie op de Azoren zeer interessant. Op de eilanden is namelijk de meest prachtige architectuur bewaard gebleven. Voorbeelden hiervan zijn de gebouwen in imposante barokke bouwkunst en de oudste stad Angra do Heroismo. Daarnaast vind je op de Azoren musea voor kunst, volkskunde en architectuur die op een representatieve manier het cultureel erfgoed van de eilanden laten zien.

Vakantie geboekt? Vind hier de leukste activiteiten!