Bezienswaardigheden

Een ding is zeker, tijdens een vakantie naar de Azoren hoef je je absoluut niet te vervelen! De negen afzonderlijke eilanden van de Azoren hebben allen hun eigen bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. De nummer één bezienswaardigheid van de Azoren is de natuur, met een bijzonder pallet aan kleuren en contrasten. Op de Azoren tref je nog een authentiek landschap met ongerepte natuur, zoals vulkaankraters, steile rotsen en prachtige flora en fauna. Om op een actieve manier kennis te maken met de omgeving raden we je aan lekker te gaan vissen, wandelen, mountainbiken of zeilen.

Veel bezienswaardigheden die op de Azoren te vinden zijn, zoals kerken en forten, stammen uit de tijd dat de Azoren dienden als tussenstop bij lange zeereizen. Dit bijzondere stukje geschiedenis van de Azoren draagt zeker bij aan de charme de eilanden! De schilderachtige dorpjes met hun kleurrijke huizen, volgens Moorse en Vlaamse stijl gebouwd, zorgen voor een prachtig contrast met het adembenemende landschap.

De vele festivals op de Azoren vormen een bezienswaardigheid op zich. De meeste festivals zijn van religieuze aard, zoals het Holy Ghost Festival, 7 weken na Pasen en het Festa do Senhor Santo Cristo dos Milagres Festival, dat wordt gehouden op São Miguel. Zie voor de festiviteiten van de afzonderlijke eilanden van de Azoren: Evenementen op de Azoren. Traditioneel wordt op deze feesten de traditionele volksdans Chamarrita gedanst en wordt er muziek gemaakt met de viola, een soort mandoline.

Tijdens een vakantie op de Azoren hoef je je absoluut niet te vervelen!

Belangrijke bezienswaardigheden op een rij

 • Ponta Delgada 
  Ponta Delgada is de grootste stad van de Azoren, deze stad ligt op São Miguel. Ponta Delgada is een levendige stad met vele culturele bezienswaardigheden en een bruisend uitgaansleven.
 • Wijngaarden 
  Op vele eilanden, waaronder op Santa Maria, vindt je schitterende uitgestrekte wijngaarden.
 • Kapel van Anjos 
  Een andere bezienswaardigheid op het eiland Santa Maria, is de kapel van Anjos. Hier heeft Columbus gebeden tijdens zijn terugtocht uit Amerika.
 • Angra do Heroísmo 
  Op het eiland Terceira is de eerste Europeese stad in de Atlantische oceaan te bezichtigen, namelijk Angra do Heroísmo. Deze stad heeft grote historische betekenis en is terug te vinden op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • De jachthaven van Faial 
  In de jachthaven van Faial hebben mensen van over de hele wereld muurschilderingen gemaakt. Het geheel vormt een grote kleurrijke collage. Zeker het bewonderen waard!
 • Walvisspotten
  Pico kent een geschiedenis van walvisvangst, en tegenwoordig kun je gaan walvis-spotten vanuit Pico. Een unieke ervaring die je nooit meer zult vergeten!

Boek hier jouw activiteit en maak je vakantie compleet!

Er is zó veel te zien, dat je het eigenlijk niet bij één bezoek kán houden!

Bezienswaardigheden per eiland

De verschillende eilanden bieden een uitgebreid scala aan bezienswaardigheden. Tussen de ruige natuur, stranden, vulkaankraters en rotsen in liggen pittoreske dorpjes met kleurrijke huizen. In deze dorpjes vind je historische gebouwen, bijvoorbeeld kerken en forten. De Azoren worden gelukkig nog niet overspoeld met massatoerisme, er is juist veel aandacht voor het unieke karakter van de Azoren. Met de lijst hieronder kan je gemakkelijk per eiland bekijken wat er te doen is. Zo kan je je Azoren-trip handig uitstippelen!

» Graciosa
» São Jorge
» Pico

» Faial
» Flores
» Corvo