Bezienswaardigheden op Flores

Samen met Corvo is Flores het meest westelijke eiland van de Azoren. Beide eilanden zijn alleen te bereiken met het vliegtuig: vanuit São  Miguel vlieg je een uur naar Flores. Wil je door naar Corvo, dan kun je vervolgens een overtocht maken met de boot vanuit Flores. Beide eilanden zijn uitgeroepen tot UNESCO biosfeerreservaten, dus natuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen! Op beide eilanden kun je goed duiken, wandelen en gratis kamperen.

 • Bloemen
  Flores betekent ‘bloemen’ en die zijn er te over op het eiland! Waar je ook kijkt zie je hortensia’s, die oorspronkelijk bedoeld waren als scheidingsteken voor de weides.
 • Rocha dos Bordões 
  Deze oude, enorme rotsformaties van basaltsteen moet je gezien hebben! Het zijn één van de grootste rotsblokken wereldwijd: ze zijn wel 28 meter hoog. Als je ze met zonsondergang bekijkt, krijgen ze een aparte rode gloed.
 • Gruta dos Incharéus 
  Boek een boottocht langs deze vulkanische grotten langs de kust, die soms qua vorm veel weg hebben van een kathedraal.
 • Santa Cruz
  Met minder dan 4000 inwoners is dit de (kleine) hoofdstad van Flores. Je hebt er een museum over de walvisjacht (Museu da Baleia) en ook een centrum waar je informatie over de natuur op Flores kunt vinden.
 • Sete Lagoas
  Deze zeven kratermeren zijn beslist het bezoeken waard. Niet alleen omdat je er heel mooi op uit kan kijken, maar ook omdat de natuur om de meren heen prachtig is.
 • Cascata da Ribeira Grande
  Deze waterval vertakt in allemaal kleinere watervallen. Mooi om te zien!

Vakantie naar Flores?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Flores. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Flores!