Bezienswaardigheden op Pico

Op dit eiland vind je het hoogste punt van Portugal. De 2351 meter hoge vulkaan is al te zien vanuit buureilanden Faial en São Jorge. Pico wordt ook wel het zwarte eiland genoemd vanwege haar grond, zwart gekleurd door alle vulkaanuitbarstingen. Vroeger werd er rondom het eiland veel op walvissen gejaagd, maar dit is sinds 1980 verboden. Anno nu wordt er op een diervriendelijke manier geld verdiend aan de walvissen: Pico is een van de drie eilanden van waaruit je een walvisexcursie kunt gaan doen.

 • Ponta de Pico 
  Deze gelijknamige vulkaan op het eiland Pico vormt de hoogste top van Portugal. Het vergezicht is schitterend, tevens door de lavastromen die nog herinneren aan de uitbarsting in 1963.
 • Walvissen 
  De walvisvangst-industrie vierde tot 1980 hoogtij op het eiland Pico. Tegenwoordig gebeurt dit gelukkig niet meer, en kun je op excursie vanuit Madalena of Lajes om deze indrukwekkende dieren te bezichtigen.
 • Wijngaarden
  Een van de bekendste attracties op Pico zijn de wijngaarden. Deze staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Door de vulkanische bodem gedijen de wijnranken hier heel goed.
 • Ilhéu Deitado en Ilhéu em Pé
  Deze twee rotsen zijn overblijfselen van een weggezakte vulkaan. Voor duikers is dit een must-see: je komt er makkelijk via duikcentra in Horta en Madalena.
 • Gruta das Torres
  Deze vulkanische grot heeft één van de langste vulkanische tunnels van de Azoren. Je kunt erin met een gids in een groep van 15 personen. Van tevoren krijg je in het bijbehorende bezoekerscentrum informatie over de grot. Ook geven ze je een helm met licht erin, zodat je tijdens de excursie de imposante grot daadwerkelijk kunt zien.

Vakantie naar Pico?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Pico. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Pico!