Bezienswaardigheden op Faial

In Faial vind je het regionale parlement. Het is al sinds eind 19e eeuw een belangrijke plek voor verkeer tussen Europa en Amerika. Dit is nog steeds terug te zien aan de haven in Horta. Verder kun je op Faial heerlijk wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes gemaakt, die je allemaal kunt vinden bij het toeristenbureau in Horta, de hoofdstad.

 • Haven van Horta
  In deze bijzondere haven zijn een hoop schilderingen te zien, gemaakt door bemanningen van zeiljachten. Veel schepen maken een tussenstop op Faial wanneer ze op doorreis zijn vanuit Europa naar continenten als Amerika. Om ervoor te zorgen dat ze veilig aankomen op hun eindbestemming, is het een traditie om een schildering te maken in de haven van Horta.
 • Ilha Azul 
  Faial dankt zijn bijnaam Ilha Azul, ook wel het blauwe eiland, aan de ongekend grote hoeveelheden hortensia’s die in de zomermaanden in bloei staan.
 • Vulcão dos Capelinhos
  Dit zwarte landschap is ontstaan door de vele vulkaanuitbarstingen die het eiland door de jaren heen heeft gekend. in 1957 waren er vulkaanuitbarstingen in de zee, die lava uit de oceaan omhoog lieten komen. Deze lava koelde vervolgens af en groeide vast aan het al bestaande land. Zo is Faial sinds 1957 een stuk(je) groter geworden!
 • Varadouro 
  Een ander gevolg van het vulkanisme zijn de natuurbaden op het eiland. Een bekende is Varadouro, waar je tussen de rotsen kunt zwemmen in natuurlijke zwembaden. Ondertussen kan je genieten van de zwarte rotskliffen en de schitterende baai!
 • Peter Café Sport
  Dit café is hét stamcafé van alle zeilers die aanmeren in de haven. Dit is het al een hele lange tijd: eigenlijk is er geen betere plek om de lokale bevolking, zeilers en andere toeristen te leren kennen dan hier! Onder het genot van de beroemde Peter’s Gin Tonic en een sportwedstrijd kan je hier heerlijk genieten. Zeilers laten hier een vlag achter, die vervolgens aan de muur wordt gehangen. Inmiddels hangt de hele muur vol, een spectaculair gezicht!

Vakantie naar Faial?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Faial. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Faial!