Bezienswaardigheden op Corvo

Met maar 450 inwoners is dit eiland het kleinste van de Azoren. Alle mensen wonen in één stadje: Villa Nova do Corvo. Naar een oude traditie hebben alle huizen hier houten sloten, die vroeger gemaakt zijn door ambachtslieden. Deze sloten staan symbool voor de vriendelijke sfeer op het eiland. 

 • Windmolens
  Aan de kust vind je 3 kleine, oude windmolens, gemaakt aan het einde van de 19e eeuw. Aanvankelijk stonden er 7, maar 4 van de molens zijn inmiddels vergaan. De andere 3 worden goed bewaard en zijn makkelijk te bezoeken vanuit het vliegveld. Alles is trouwens makkelijk te bezoeken op Corvo: het eiland is maar 17 km2 groot!
 • Igreja de Nossa Senhora Dos Milagres
  Deze van oorsprong zestiende eeuwse, eenschepige kerk ligt aan de zee. De kerk is twee keer herbouwd: een keer in de 18e eeuw, en een keer in de 20e eeuw. De naam ‘Onze vrouw van wonderen’ heeft de kerk te danken aan een oude legende, die vertelt dat een afbeelding van de Heilige Maagd Maria de mensen van Corvo heeft gered toen piraten het eiland aanvielen.
 • Miradouro do Caldeirão
  Helaas is het vaak te bewolkt om het uitzicht op de caldeirao (het kratermeer) goed te kunnen zien. Als je geluk hebt is het mooi weer, en dan is het zeker de moeite waard om dit mooie meer te bewonderen! Je kunt er in ongeveer 2,5 uur langs een mooie weg naar boven wandelen.
 • Cavaleiro & Marco
  Twee imposante, basalten rotsformaties op het eiland.

Vakantie naar Corvo?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Corvo. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Corvo!