Bezienswaardigheden op São Miguel

São Miguel is het grootste eiland van de Azoren en heeft ook het hoogste inwoneraantal. Het wordt ook wel het groene eiland genoemd, vanwege de vele bebossing. De hoofdstad, Ponta Delgada, is met haar 45.000 inwoners, de grootste stad van de Azoren.

 • Stratovulkanen 
  Op São Miguel zijn 3 vulkanen te bezichtigen, namelijk Sete Cidades, Fogo en Furnas. Bij deze vulkanen horen tevens Caldeiras, prachtige groen blauwe hete bronnen. Bij Furnas worden deze bronnen gebruikt als natuurlijk keuken, voor traditionele gerechten die je het water in de mond zullen laten lopen! De zogenaamde Cozido, een soort stoofpot met vlees en groenten, wordt door de eilandbewoners klaargemaakt in het hete water van de Caldeiras. De stoofpot moet ongeveer 6 uur koken, maar dan heb je ook een heerlijke maaltijd.
 • Sete Cidades
  Hier boven stipten we dit kratermeer al kort aan, maar het is zo’n mooi meer dat het ook apart het benoemen waard is. Het meer heeft twee kleuren, groen en blauw. Je kunt het dan ook opsplitsen in Lagoa Verde en Lagoa Azul. Zowel het meer zelf als het uitzicht op het meer zijn adembenemend.
 • Ponta Delgada 
  De grootste stad van de Azoren is absoluut het bezichtigen waard door de veelzijdige mix van historische en moderne gebouwen. Daarbij is het uitgaansleven in Ponta Delgada een beleving op zich!
 • Paleis Sant’Ana 
  Dit paleis is gebouwd in de 19e eeuw. Behalve het gebouw zelf zijn ook de tuinen prachtig onderhouden gebleven.
 • Ribeira Grande
  Na Ponta Delgada de grootste stad van São Miguel. Hier in de buurt wordt ook het jaarlijkse Festa das Cavalhadas de São Pedro gehouden. Op 29 juni is er een grote parade met paarden met daarop middeleeuws geklede ruiters.

Vakantie naar São Miguel?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van São Miguel. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar São Miguel!