Bezienswaardigheden op Terceira

Dit eiland wordt ook wel het feestelijke eiland genoemd en heeft als enige van de Azoren een stad die door UNESCO is geselecteerd als werelderfgoed stad: Angra de Heroísmo. Zowel de renaissance- als de militaire architectuur in de stad hebben hieraan bijgedragen. Zo zijn twee forten, San João Baptista en San Sebastião, van 400 jaar oud erg belangrijk geweest in verschillende verdedigingspogingen van de eilandbewoners tegen invallen van buitenaf.
De naam Terceira betekent ‘derde’. Het eiland heet zo omdat het als derde eiland, na São Miguel en Santa Maria, werd ontdekt.

 • Angra do Heroísmo 
  Deze historische stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en is de oudste stad van de Azoren. De kathedraal en de Arena waar traditioneel stierengevechten werden gehouden, vormen de grootste trekpleisters van dit eiland.
 • Miradouro da Serra do Cume
  Bij dit uitzicht kun je ontzettend ver kijken over de weides. Het landschap heeft een typische structuur met allemaal vierkanten. Doorgaans grazen hier ook een aantal koeien. Met zonsondergang is dit uitzicht extra speciaal.
 • Praia da Vitoria 
  Bij het Miradouro van Serra do Cume kijk je niet alleen uit op de bijzondere weides, maar ook op Praia da Vitoria. In deze stad op het eiland zijn talloze historische gebouwen te bezichtigen, zoals het fort waar we het al eerder over hadden: São Sebastião. Ook is er een Gotische kerk en zijn er mooie herenhuizen, kapelletjes en Impérios (godsdienstige monumenten gewijd aan God).
 • Estrada das Doze Ribeiras 
  Deze schitterende pas mag je niet missen tijdens je bezoek aan Terceira. Deze weg van de twaalf rivieren kent vele adembenemende vergezichten over Caldeira de Santa Bárbara, een natuurreservaat.

Vakantie naar Terceira?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Terceira. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Terceira!