Bezienswaardigheden op Santa Maria

Dit is het geologisch oudste eiland van de Azoren. Het is tevens het enige eiland dat niet meer vulkanisch actief is. Het eiland heeft de mooiste stranden van heel de Azoren, en is alleen daarom al een bezoekje waard! 

  • Baía de São Lourenço
    Baía de São Lourenço is een van de mooiste baaien van de Azoren, waar je heerlijk kunt zwemmen, met op de achtergrond de schitterde stapsgewijze hellingen van de baai.
  • São Brás Fort 
    Net zoals de rest van de eilanden, was ook Santa Maria vroeger prooi voor piraten. Om invallen tegen te gaan, werd in de 17e eeuw dit fort gebouwd. Het was het verdedigingspunt van de stad. Tegenwoordig doet het fort dienst als museum, waar je authentieke kust en historische voorwerpen kunt bezichtigen.
  • Praia Formosa
    Dit langgerekte, witte zandstrand is een must see als je van prachtige stranden houdt. Ook heeft deze plek nog iets anders bijzonders: in de laatste week van augustus vindt er het Maré de Agosto plaats, een groot muziekfestival waar artiesten van over de hele wereld komen optreden.

Vakantie naar Santa Maria?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Santa Maria. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Santa Maria!