Praktische Informatie

Taal

De officiële taal op de Azoren is Portugees, daarnaast spreken de inwoners van de Azoren een eigen dialect. Vooral de jongere generaties kunnen ook Engels en Frans spreken en begrijpen.

Geld

De banken op de Azoren zijn 5 dagen per week geopend van 8:30 tot 15:00. De officiële valuta van de Azoren is de Euro. Bij de grotere winkels, hotels en restaurants kun je terecht met creditcards en travellercheques.

Prijzen

Het is gebruikelijk om in de horeca ongeveer 5% fooi te geven. Het prijsniveau op de Azoren ligt gemiddeld lager dan die in Nederland. Afdingen gebeurt met name op de markten.
Gezondheid

Voor een vakantie op de Azoren heb je geen inentingen nodig. De kwaliteit van de gezondheidszorg op de Azoren is goed. In de groetere steden, zoals Ponta Delgada, Horta en Angra do Heroismo zijn grote, moderne ziekenhuizen. Elk eiland beschikt over een gezondheidscentrum en meerder apotheken. Het alarmnummer op de Azoren is 115. Wanneer je rekening moet houden met een lichamelijke beperking, informeer vooraf goed wat de voorzieningen zijn in hotels en dergelijke, omdat het reizen met een beperking op de Azoren erg lastig kan zijn.

Douane

Voor een vakantie op de Azoren moet je beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort, er gelden op de Azoren dezelfde douaneregels als in het overige deel van Europa. Een visum is niet noodzakelijk. Wanneer je van plan bent langer te blijven dan 3 maanden, dien je een verblijfsvergunning aan te vragen. Let op: het is niet toegestaan souvenirs afkomstig uit de zee mee te nemen!

Overnachtingen

Op de Azoren zijn vele hotels te vinden in alle prijscategorieën. Vooral op São Miguel en Santa Maria is het aanbod groot. Naast hotelovernachtingen, kun je op de Azoren ook kamperen of een vakantiebungalow huren. Zie voor uitgebreide informatie: hotels op de Azoren.

Vervoer

Het openbaar vervoer op de negen eilanden van de Azoren is minder goed geregeld dan in Nederland, maar er zijn wel busverbindingen op alle eilanden afgezien van Corvo. Op elk eiland kan je gebruikmaken van taxi’s, en kun je auto’s huren.

Vakantie naar Azoren?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Azoren. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Azoren!
Feitentabel

Naam Azoren (Portugees: Açores)
Hoofdstad Ponta Delgada
Populaire bestemmingen Ponta Delgada, Angra do Heroismo, Vila Franca do Campo, Horta
Oppervlakte 2247 km²
Ligging In de Atlantische Oceaan tussen Europa en Noord-Amerika, 37°44′N 25°40′W / 37.733°N 25.667°W / 37.733; -25.667 (Presidency of the Regional Government (Azores))
Taal Portugees
Inwoners 245,746
Inwonersdichtheid 111 inw/km2
Tijdzone UTC/ GMT -1 (1/2 uur vroeger dan in Nederland, geen wintertijd)
Gemiddeld inkomen US$19.950 (2.6 keer minder dan Nederland)
Gemiddelde temperatuur (zomer) 24 graden
Gemiddelde temperatuur (winter) 14 graden
Afstand tot Nederland Ca. 3000 km
Vliegtijd 4 uur 15 min
Staatsvorm Autonome regio binnen Portugal
Typisch eten Zoete bananen, ananas, stoofpot, steak
Typisch drinken Wijn, vruchtensappen
Flora Hortensia, Myosotis azorica
Fauna Priôlo, Azoren goudvink, buizerd, cagarro, pijlstormvogel, hagedis, vleermuizen, potvis, bultrug, dolfijn, tuimelaar, blauwe vinvis, zwaardvis,
Aangrenzende wateren Atlantische Oceaan
Reismogelijkheden Vliegtuig of boot
Geldeenheid Euro
Hoogste punt 2351 meter (Pico)
Volkeren Portugees, Vlamingen, Spanjaarden, Engelsen
Talen Portugees
Religies Rooms Katholiek (94%), Protestants
Media Krant: A União, radio: radio Atlantida
Landenafkorting kentekenplaat P
Elektriciteit 220/110 volt AC, 50Hz. Tweepinnige stopcontacten
Drinkwater Flessen mineraalwater
Nationale feestdag 1 januari, 25 april, 1 mei, 15 augustus, 5 oktober, 1 november, 1 december en 25 december
Hoogseizoen Juni tot september
Telefoon 351
Verkeersregelement Overeenkomstig Europa, kwaliteit wegennet doorgaans goed