Bezienswaardigheden op Graciosa

Graciosa is het meest vlakke eiland van de Azoren, zelfs bij het kratermeer is het er maar 405 meter hoog. Dit maakt het eiland echter niet minder mooi. De naam Graciosa betekent ‘gracieus of bekoorlijk’, iets wat goed bij het eiland past. Een andere naam voor Graciosa is ‘het witte eiland’, vanwege het witte gesteente dat je er veel vindt. Verder heb je er vulkanische grotten, een heel mooi landschap én carnaval. Genoeg redenen om er eens naartoe te gaan!

 • Santa Cruz 
  Santa Cruz is een schitterende plaats op het eiland Graciosa. Zoals het woord Graciosa al doet vermoeden, is het een gracieus en rustgevend eiland. De reusachtige boom, de Araucárias, is niet te missen. Over het hele eiland verspreid kom je hem tegen. Daarnaast zijn er nog vele kerkjes en kapelletjes te bezichtigen.
 • Furna do Enxofre
  Deze grote zwavelgrot is één van de must sees van Graciosa. In de grot ligt het Lagoa do Styx, een groot meer. Je kunt het meer van bovenaf bekijken, maar niet van te dichtbij: er komen namelijk giftige gassen vrij.
 • Termas de Carapacho
  Deze warmwaterbronnen zijn heerlijk om even in te ontspannen, en zijn ook nog eens goed voor je huid en gewrichten!
 • Igreja de São Mateus in Praia
  Of je nou houdt van kerken bekijken op vakantie of niet, deze kerk is zeker een bezoekje waard. Met zijn vergulde barokaltaren en pijporgel uit 1793 is het zonde om niet even binnen te wandelen!
 • Museo Etnografico
  Hier krijg je een goed beeld van de geschiedenis van de walvisjacht en de wijnbouw van het eiland. Je kunt er attributen bekijken die hiervoor werden gebruikt. Leerzaam dus!

Vakantie naar Graciosa?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Graciosa. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Graciosa!