Feitentabel

Een overzicht van alle nuttige feiten over de Azoren die handig zijn om te weten als je er op vakantie gaat, staan in onze feitentabel.

Horeca

Bij een heerlijke vakantie in een hotel op de Azoren wil je natuurlijk ook weten welke andere horecagelegenheden er in de buurt zitten. Voor de fijnproevers: elk eiland van de Azoren heeft zijn eigen culinaire specialiteiten.  Vooral liefhebbers van visgerechten zullen in de vele restaurants aan hun trekken komen. Ook een aanrader: in de meeste barretjes worden heerlijke lokale wijnen geschonken. Wie écht van losgaan houdt moet naar São Miguel, waar de meeste uitgaansgelegenheden zitten.
Achtergrond

Om goed voorbereid aan je vakantie op de Azoren te beginnen, is het natuurlijk leuk om je eens lekker in te lezen. Lees verder om meer te leren over de geschiedenis, economie, cultuur, natuur en het lokale bestuur van de Azoren.

Klimaat

Het klimaat van de Azoren is zeer aangenaam, met het hele jaar door temperaturen tussen de 14 en 25 graden. De watertemperaturen worden beïnvloed door de warme golfstroom en liggen gemiddeld tussen de 16 en 22 graden. Zie klimaat van de Azoren voor een uitgebreider overzicht.

Praktisch

Welke evenementen mag je niet missen tijdens je vakantie op de Azoren, hoe spreek je iemand aan, wat kun je verwachten van de gezondheidszorg en hoe zit het met vervoer? Antwoord op deze en nog meer vragen vind je in de praktische informatie-sectie.

Vakantie naar Azoren?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Azoren. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Azoren!