Bezienswaardigheden op São Jorge

Het meest opvallend aan dit eiland zijn de vele koeien die heerlijk aan het grazen zijn. Deze koeien geven melk waarmee de beroemde kaas van São Jorge wordt gemaakt. Deze wordt op een traditionele manier geproduceerd. Je vindt dan ook veel kleine kaasmakerijen op het eiland, die allemaal dezelfde ‘Queijo de São Jorge’ maken.

 • Fajàs 
  Een ander kenmerk van het eiland zijn de zogenaamde fajàs. Deze ‘landtongen’ zijn ontstaan doordat vulkanisch gesteente naar beneden kwam en in de oceaan eindigde. Hierdoor koelde het af, stolde het en ontstonden er landtongen. Deze zijn niet alleen mooi om te bekijken, maar ook handig: de landtongen zijn heel vruchtbaar. Hierdoor kunnen er allerlei gewassen groeien.
 • Eilanden
  Er liggen enkele kleinere eilandjes voor de kust van São Jorge. Deze kleine paradijsjes zijn elk natuurmonumenten op zich, waar verschillende soorten vogels hun broedplek hebben.
 • Pico da Esperança 
  Vanaf dit plateau op 1053 meter heb je een schitterend panorama over niet alleen São Jorge, maar ook de omliggende eilanden van de Azoren.
 • Manadas
  Dit prachtige dorp lijkt zo van een ansichtkaart te komen, met indrukwekkende landhuizen en een prachtige ligging.
 • Santa Barbara 
  Het dak van deze barokke kerk vormt het hoogste punt van het gebouw, dat bestaat uit schitterende, met de hand geschilderde tegeltjes.

Vakantie naar São Jorge?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van São Jorge. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar São Jorge!