Azoren klimaat

Ben jij benieuwd naar het klimaat op de Azoren? De Azoren kennen een gemiddeld zeeklimaat, dat onder sterke invloed staat van de warme golfstroom. Het weer wordt gekenmerkt door redelijk constante temperaturen variërend tussen de 14.0 ºC en de 25.0 ºC. De maand waarin je het warmste weer kunt verwachten is augustus, met temperaturen rond de 20 ºC. De watertemperatuur bedraagt gemiddeld 20 ºC, wisselend tussen 16.0 ºC en de 22.0 ºC. Deze zachte temperaturen zorgen ervoor dat de Azoren gedurende het hele jaar populair zijn onder toeristen uit alle landen!

De luchtvochtigheid op de Azoren is hoog. Daarnaast kunnen er ook veel weersveranderingen optreden in dit Portugese gebied. Zo spreken sommigen van vier seizoenen in één dag. Dat maakt de natuur prachtig groen, waardoor er jaarlijks duizenden toeristen afreizen naar de prachtige natuur van de Azoren. Wil je graag op vakantie naar het groenste eiland van de Azoren? Dan raden we je aan op naar São Miguel te gaan. Dit is het grootste eiland van de eilandengroep.

In totaal bestaan de Azoren uit 9 eilanden. Dit zijn:

  • São Miguel (het grootste eiland)
  • Santa Maria
  • Terceira
  • Graciosa
  • São Jorge
  • Pico
  • Faial
  • Flores
  • Corvo

Het Weer op de Azoren

Het weer op de Azoren is in de zomermaanden zeer aangenaam! Niet zo gek dus, dat dit de meest populaire tijd is om deze eilanden een bezoekje te brengen. Kenmerkend aan het weer op de Azoren is de wisselvalligheid. Zo kan je in één dag wel 4 verschillende weersverschijnselen meemaken. Ga je op vakantie naar de Azoren? Zorg er dan voor dat je genoeg kleding meeneemt voor alle weersomstandigheden. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan!

De beste reisperiode voor een vakantie op de Azoren loopt van mei tot september.
De natuur op de Azoren

Wie van prachtige natuur houdt, is zeker op zijn plek op de Azoren. Wie het liefste de hele dag alleen aan het strand ligt, zal dit wat minder zijn. Deze zonneaanbidders kunnen dan ook het beste naar gebieden als de Canarische Eilanden gaan, waar de zon elke dag volop schijnt.

De natuur van de Azoren wordt gekenmerkt door de prachtige uitgestrekte groene landschappen. Deze groene natuur hebben de eilanden vooral te danken aan het klimaat dat op de Azoren heerst. Daarnaast zorgt de vulkanische bodem van de Azoren voor een zeer vruchtbare grond, waardoor je tijdens je vakantie naar de Azoren de mooiste bloemenvelden tegenkomt. Sommige vulkanen op de Azoren zijn nog steeds actief. Waardoor heetwaterbronnen en pruttelende modderbaden geen onbekend fenomeen zijn op deze Portugese eilanden.

Wil jij weten waar je het mooiste uitzicht over de Azoren hebt? Wie hét perfecte plaatje wil schieten, raden we aan om deze bovenop de berg ”Pico” te maken. Met ruim 2.500 meter is deze vulkanische berg de hoogste van de Azoren.

Vakantie naar Azoren?

Ontdek de beste reizen en de meest mooie plekken van Azoren. Vergelijk en boek vliegtickets en hotelovernachtingen online met onze scherpe aanbiedingen naar Azoren!