Bier drinken in de Azoren: welke moet ik proberen en wat kost het?

Portugal staat natuurlijk bekend om zijn wijnen. Wijn hoort dan ook echt bij de Portugese cultuur en in de meeste gezinnen wordt er elke dag wel een glas ingeschonken. Ondanks dat er voor de Portugezen genoeg keuze is uit wijn, zijn ze toch niet vies van een biertje. Het land heeft niet veel bekende internationaal bieren te bieden, maar als je er zelf bent kost een biertje er bijna niks.

Portugese bieren

De biermarkt in Portugal is dus niet heel groot, maar er zijn toch een aantal bieren die je er kunt proberen. Als je aan het eind van je vakantie op de Azoren klaar bent met al die wijnen zal toch wel weer zin hebben in een biertje. De meest bekende Portugese bieren zijn Sagres en Super Bock. Deze kan je er waarschijnlijk in bijna elk restaurant of café bestellen. Super Bock is een fruitig en licht zoet biertje en Sagres is een klassieke blonde lager met een fruitige smaak. Andere Portugese bieren zal je minder snel op de kaart zien tijdens je reis naar de Azoren. Toch zijn er een aantal nationale bieren die leuk zijn om uit te proberen. Sovina is minder bekend, maar wordt in Porto gebrouwen en wordt gerijpt in Port-vaten als eerbetoon aan zijn geboorteplaats. Ook Letra is heerlijk Portugees bier, de verschillende varianten zijn geletterd van A tot F. Zo is B een pils en D een rode ale. Hoewel de kans klein is dat je Letra in een café kan bestellen, is het verkrijgbaar bij de meeste Apolónia supermarkten.

Welk bier kan ik drinken in de Azoren?

De kans dus groot dat je in de Azoren Sagres en Super Bock kan bestellen. Maar op de eilandengroep zijn ze écht een stuk minder druk bezig met bieren. Er wordt alleen op São Miguel bier gebrouwen, maar ook dat is niet erg populair. De prijs van bier is niet hoog in de Azoren. Voor een biertje op de Azoren betaal je ongeveer €2. Een groot glas zal je waarschijnlijk niet meer dan €3 kosten. Ben je toch niet overtuigd door de Portugese bieren? Dan kan je tijdens je reis elke avond kiezen voor een glas wijn. Eenmaal terug in Nederland is er weer genoeg keuze. Als je tijdens je verblijf al smacht naar goed Nederlands bier kan je alvast een bierpakket bestellen. Laat het pakketje lekker bij de buren bezorgen en open er gelijk eentje als je weer aangekomen bent in Nederland!

macau